ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

 

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει σχεδιάσει για τη φετινή σχολική χρονιά ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δημιουργικής μάθησης και προσκαλεί τους μαθητές να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι. Και φέτος, οι μαθητές θα περάσουν υπέροχα στο μουσείο, συμμετέχοντας σε αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και σε νέα που σίγουρα θα λατρέψουν!

Τι θα κάνουμε φέτος στο μουσείο; Θα παίξουμε παιχνίδια γνώσεων, θα κυνηγήσουμε θησαυρούς, θα εξιχνιάσουμε μυστήρια, θα αποδράσουμε από ένα «πράσινο» escape game, θα γίνουμε εφευρέτες και επιχειρηματίες, θα ανακαλύψουμε την ιστορία της αθηναϊκής βιομηχανίας μέσα από μια ολοκαίνουρια και καινοτόμα ψηφιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και, πάνω απ’ όλα, θα γνωρίσουμε ένα μοναδικό βιομηχανικό και αρχιτεκτονικό μνημείο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

 Θα περάσεις καλά; Σίγουρα! Κι αν δεν μας πιστεύεις, ρώτα τους πάνω από 100.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας που μας έχουν επισκεφτεί ήδη.

Πληροφορίες:
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι ξεναγήσεις ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2022 και θα πραγματοποιούνται ολόκληρο το σχολικό έτος 2022-2023.

 

Για κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στα:
Τηλ: 213 0109325, 213 0109300 (Αργυρώ Μπατσή, Γεωργία Λαζάρου)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Αναλυτικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και τις ξεναγήσεις μπορείτε να βρείτε στον οδηγό εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δημιουργική μάθηση για σχολεία 2022-2023.

Βρείτε τη φόρμα επιβεβαίωσης σχολικής επίσκεψης εδώ.

 

Μια βόλτα στο Μουσείο

Μια βόλτα στο Μουσείο

Και οι καμινάδες έχουν αυτιά

Και οι καμινάδες έχουν αυτιά

Κυνηγι μαύρου θησαυρού

Κυνηγι μαύρου θησαυρού

Το μυστήριο του φωταερίου

Το μυστήριο του φωταερίου

Το εργοστάσιο και εμεις

Το εργοστάσιο και εμεις

Ένας εφευρέτης, μα τι εφευρέτης

Ένας εφευρέτης, μα τι εφευρέτης

Ένα εργοστάσιο, δεκάδες χρήσεις

Ένα εργοστάσιο, δεκάδες χρήσεις

Από τη Μ. Ασία στο Γκάζι

Από τη Μ. Ασία στο Γκάζι

 

Δείτε ακόμα

DIY ART LAB

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τις πιο ευφάνταστες κατασκευές! Ακολουθώντας τις οδηγίες των σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο του DIY Art Lab και χρησιμοποιώντας απλά υλικά που...

Περισσότερα

ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΡΥΠΩΣΕ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ!

Η πρωτότυπη και διαδραστική ξενάγηση Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι, βασισμένη στις αρχές του museum theater, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για πρώτη φορά το 2016, γίνεται ψηφιακή! Ακολουθούμε...

Περισσότερα