Δημιουργική Μάθηση για Σχολικές Ομάδες 2017-2018

Συμπληρώστε εδώ τη Φόρμα Σχολικής Επίσκεψης

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, έχοντας υποδεχτεί ήδη περισσότερους από 40.000 μαθητές, ανοίγει τις πόρτες του, για ακόμη μία χρονιά, σε σχολεία όλης της χώρας παρουσιάζοντας ένα ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υπόσχεται να μας συναρπάσσει.

Μέσα από τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, αλλά και νέα, όπως και μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, μαθαίνουμε, συνεργαζόμαστε, διασκεδάζουμε και ανακαλύπτουμε όλοι μαζί ένα από τα πιο σπάνια βιομηχανικά μνημεία της Ευρώπης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας.

Τι νέο έρχεται φέτος;
Για πρώτη χρονιά, οι μαθητές «τρυπώνουν» στο παλιό εργοστάσιο με έναν… παράξενο ξεναγό, τον Ορέστη τον ποντικό, στη διαδραστική ξενάγηση Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι, βασισμένη στην τεχνική του museum theatre συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και πρακτικές.

Ακόμη, σας παρουσιάζουμε ένα ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στη βιομηχανική παραγωγή, με τίτλο Έχω μια ιδέα!, στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν από το μηδέν, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ένα τρισδιάστατο προϊόν.

Εγκαινιάζουμε, παράλληλα, τη συνεργασία μας με την εκπαιδευτική ομάδα «Βιώνω, Μαθαίνω, Δημιουργώ», η οποία έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Αλλά το highlight του φετινού μας προγράμματος είναι η περιοδική έκθεση 160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, Πρωτοπορία, Καινοτομία, που θα παρουσιαστεί στην Τεχνόπολη από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2018, και οι δράσεις που την πλαισιώνουν. Με αφορμή την έκθεση, ταξιδεύουμε στο χρόνο και στις καινοτομίες που έχει να επιδείξει η ελληνική βιομηχανία από το 1860 έως το 1970, κάνουμε μία βόλτα Από το χωράφι… στο ράφι και ανακαλύπτουμε τις Διαφημίσεις που άφησαν εποχή.

160 χρόνια made in Greece

Από το χωράφι... στο ράφι

Διαφημίσεις που άφησαν εποχή

Από το χωράφι… στο ράφι

Τι θυμάται ο πελτές από τη ζωή του ως ντομάτα; Ποια είναι η ιστορία μίας κουβερτούρας που στέκεται περήφανη στο ράφι ενός μπακάλικου; Πώς γεννήθηκε άραγε ένα γεμιστό μπισκότο; Από τι φτιάχνεται ένα κουτάκι αναψυκτικού;

Μέσα από την αφήγηση, γνωρίζουμε τα βασικά στάδια παραγωγής σημαντικών βιομηχανικών προϊόντων. Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας, ανακαλύπτουμε τις πρώτες ύλες, τα παραγόμενα προϊόντα και την ιστορία της ζωής τους, ενώ συμμετέχουμε σε ένα εργαστήριο «βιο-μηχανικών» και εικαστικών κατασκευών με συσκευασίες διάσημων κι αγαπημένων ελληνικών προϊόντων.

Απευθύνεται σε: Ομάδες παιδιών 4-7 ετών
Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 5€/άτομο

Διαφημίσεις που άφησαν εποχή

Πώς δημιουργείται μία διαφήμιση; Πόσο σημαντική είναι για την επιτυχία ενός προϊόντος;
Οι μικροί μας φίλοι, μέσα από το έντυπο και οπτικοαουστικό υλικό της έκθεσης «160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, Πρωτοπορία, Καινοτομία», ταξιδεύουν στο χρόνο και κάνουν βουτιά στον κόσμο της ελληνικής διαφήμισης. Ανακαλύπτουν εικόνες και σύμβολα ελληνικών βιομηχανιών, αξέχαστες διαφημίσεις, εντοπίζουν τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές τους με το σήμερα, ενώ δημιουργούν μόνοι τους τη δική τους από την αρχή.

Απευθύνεται σε: Ομάδες παιδιών 8-12 ετών
Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 5€/άτομο

Σας περιμένουμε!

Δείτε το αναλυτικό μας πρόγραμμα εδώ.

Δείτε ακόμα

DIY ART LAB

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από τις πιο ευφάνταστες κατασκευές! Ακολουθώντας τις οδηγίες των σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο του DIY Art Lab και χρησιμοποιώντας απλά υλικά που...

Περισσότερα

ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΡΥΠΩΣΕ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ!

Η πρωτότυπη και διαδραστική ξενάγηση Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι, βασισμένη στις αρχές του museum theater, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για πρώτη φορά το 2016, γίνεται ψηφιακή! Ακολουθούμε...

Περισσότερα