ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προτείνει μία πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή που μετατρέπει τη γνώση σε συναρπαστική εμπειρία. Έλα στο Μουσείο και ανακάλυψε τι κρύβεται στα κίτρινα κουτιά. Γνώρισε την ιστορία του παλιού εργοστασίου μέσα από το μαγικό κόσμο των αισθήσεων. Κοίτα, άκου, μύρισε, νιώσε!

Επτά στάσεις για τις πέντε αισθήσεις. Μέσα στους βιομηχανικούς χώρους έχουν τοποθετηθεί επτά «σημεία διάδρασης» με τη μορφή κίτρινων κουτιών. Πρόκειται για μια εναλλακτική διαδρομή όπου η συμμετοχή του κοινού είναι απαραίτητη και καθοριστική στην «ανακάλυψη» της πληροφορίας. Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τη λειτουργία των μηχανημάτων, τα διάφορα στάδια της γραμμής παραγωγής του φωταερίου και το βιομηχανικό περιβάλλον τόσο του εργοστασίου όσο και της ευρύτερης περιοχής του Γκαζιού.

Θα ακούσεις τον ήχο του φτυαρίσματος του λιθάνθρακα και του κουδουνιού της βάρδιας που καλούσε τους εργαζομένους για δουλειά. Θ’ αγγίξεις το κωκ και θα νιώσεις τη ζέστη που υπήρχε μέσα στους φούρνους. Αναρωτιέσαι πώς λειτουργούσαν τα εντυπωσιακά αεριοφυλάκια και πώς γεμίζει η δεξαμενή τους, πώς έκαιγαν οι φούρνοι για να ανάψουν τελικά τα φώτα της πόλης; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στα κίτρινα κουτιά! Ακόμη, θα ενεργοποιήσεις την όσφρησή σου μέσα από τρεις χαρακτηριστικές μυρωδιές της περιοχής του Γκαζιού που επικρατούσαν πριν από σχεδόν 100 χρόνια. Στο τέλος της διαδρομής θα μάθεις τι έπιναν οι εργάτες καθημερινά και… θα το «γευτείς».

Η αισθητηριακή διαδρομή προτείνεται για οικογένειες με παιδιά από 3 ετών και, φυσικά, για όποιον αναζητά μια ξεχωριστή εμπειρία στο Μουσείο.

 

Αισθητηριακή Διαδρομή
Αισθητηριακή Διαδρομή
Αισθητηριακή Διαδρομή
Αισθητηριακή Διαδρομή
Αισθητηριακή Διαδρομή

Latest News

160 years made in Greece

Industry, Innovation, Novelty

Περισσότερα